fbpx
Mit tud tenni az ország legnagyobb távfelügyelete, ha betörnek Önhöz?

Mit tud tenni az ország legnagyobb távfelügyelete, ha betörnek Önhöz?

Hasznos infók

Ha kíváncsi rá, hogyan oldottuk meg, hogy a riasztó megszólalását követően a lehető leggyorsabban a helyszínre tudjunk érni, vagy csak szeretné tudni, hogy pontosan hogyan is működik a távfelügyelet és a kivonulószolgálat, akkor kövesse végig a folyamatot az alábbi példán keresztül!

  1. Betörés miatt az ingatlanában megszólal a riasztó, és ezzel egy időben a riasztó betörésjelzést küld a távfelügyeleti központba.

  2. A jelzés azonnal beérkezik az ügyeletünkre, és olyan formában jelenik meg a diszpécsereink számára, hogy tudják, haladéktalanul reagálniuk kell rá.

  3. A diszpécser értesíti a kivonuló járőrszolgálatot, akik folyamatosan készenlétben várják, hogy megjelenjen okostelefonjukon a következő helyszín minden lényeges információjával (akár a védett ingatlan téli megközelítési útvonalával és kerítésének színével, valamint a lehetséges menekülési útvonalakkal) együtt. Büszkék vagyunk arra, hogy járőreink a betörésjelzés beérkezését követően a másodperc töredéke alatt megkapnak minden szükséges adatot az azonnali induláshoz. Kivonulóinknak szerződés szerint legfeljebb 15 perc alatt a helyszínre kell érniük.

  4. Ezzel egy időben telefonon felhívva ügyfelünket értesítjük a jelzésről. Az ügyeletes az érintett ingatlan címének közlése után bemondja azt a jelszót (úgynevezett ellenjelszót), amiről ügyfelünk tudni fogja, hogy a Multi Alarm ügyeletesével beszél, nem információt akarnak kicsalni tőle. Ezután a diszpécser is kéri az ügyfél saját jelszavát, nehogy illetéktelennek adjon ki információt. Ha ügyfélünk rendelkezik olyan információval (pl. véletlenül rossz kódot nyomott, vagy hazaérve késve ütötte be a kódját), ami miatt szükségtelen ellenőriznünk a védett ingatlant, akkor kérheti a kivonulás lemondását. Ilyen esetben az ügyeletes ismét egy egyszerű gombnyomással küldi a lemondást a járőreink számára.

  5. Ha ügyfelünk nem mondja le a kivonulást, akkor járőreink a helyszínre érkezve megvizsgálják kívülről az ingatlant, és behatolásra utaló jeleket keresnek: felfeszített ajtót, betört vagy csak nyitva hagyott ablakot, stb. Amennyiben betörésre utaló jeleket találnak, jelzik a távfelügyeletnek, akik értesítik a rendőrséget. Természetesen, ha a betörőt a helyszínen találják, jogukban áll feltartóztatni.

  6. A járőr egészen addig biztosítja a helyszínt, amíg a rendőrség ki nem érkezik.

  7. A rendőrség megvizsgálja belül is az ingatlant, majd meghallgatja a járőrt az eseményekről, és jegyzőkönyvet készít róla.

  8. Az intézkedés lezárultával a járőr visszatér a pihenőbe. A riasztási eseményről automatikusan elektronikus jegyzőkönyv készül, amely tartalmaz az eseménnyel kapcsolatos minden fontos ügyeleti- és járőrinformációt: a jelzés típusát, időpontját, az érkezési és a távozási időt, az átvizsgálás során tapasztaltakat, stb.

  9. Valós esemény után is igyekszünk segítséget nyújtani ügyfeleinknek. A riasztót – megrongálódása esetén – üzemképessé tesszük, és szükség esetén adatszolgáltatással közreműködünk a kárrendezésben a biztosítók, a nyomozásban pedig a rendőrség felé.