fbpx
Nem is gondolná, mekkora ereje van a kamerarendszereknek!

Nem is gondolná, mekkora ereje van a kamerarendszereknek!

Hasznos infók

A kamerarendszer önmagában kevés, ha ingatlanunk, értékeink, családunk védelméről van szó, hiszen nem jelzi a behatolást, azonban riasztórendszerrel és távfelügyeleti szolgáltatással kombinálva ,valamint megfelelő módon kialakítva mérhetően növeli a biztonságot.

  1. Számos felmérés igazolta már, hogy komoly visszatartó ereje van a behatolóval szemben. Gondoljunk csak bele, hogy adott két családi ház: mindkettő rendelkezik riasztórendszerrel és távfelügyelet védi őket, azonban csak az egyik van – jól látható módon – kamerarendszerrel felszerelve. Nem kérdés, hogy az elkövető melyiket fogja inkább választani…

  2. Ha éjszaka bármilyen nem megszokott zajt hall, nem kell kockáztatni saját testi épségét azzal, hogy utánajár a hang forrásának. Elég csak megnéznie a kameraképeket, vagy esetleg visszanéznie az elmúlt pár perc felvételét, és máris láthatja, hogy mi történik odakint.

  3. A kamera által megfigyelt területen történt események rögzítésre kerülhetnek, így akár 1 hónapnyi képanyag is visszanézhető. Ennek köszönhetően akár arról is időben tudomást szerezhet, ha valaki terepszemlét tartott a betörés előkészítéséhez.

  4. Internet segítségével a világ bármely pontjáról rá tud nézni az élő kameraképekre, így nyomon tudja követni akár a házban, akár a ház körül tartózkodó személyeket, és az ott zajló eseményeket.

  5. Ma már könnyen és jó áron elérhetőek a full HD vagy annál nagyobb felbontású képet adó kamerák is. Megéri ilyet választani, hiszen a kiváló képminőség segíti a későbbi intézkedést: ezekkel sokkal jobban kivehető a kamerakép által megfigyelt területen történt esemény, és könnyebben felismerhető egy-egy személy.

  6. Az éjjellátó kamerák az infraledeknek köszönhetően éjszaka is értékelhető képet adhatnak.

  7. Ha egy ingatlannál nem lehet kültéri riasztót kiépíteni például háziállat miatt, akkor is a kamerarendszer jelentheti a megoldást.